دستور پخت آش گندم با گوشت و بدون گوشت مرحله به مرحله
آش گندم یزدی بیشتر در ماه های محرم و صفر پخته می شود و به همین دلیل به آش حسینی نیز معروف است. این آش همانند آش رشته از آش های سنتی و بسیار لذیذ و مقوی است و خواص زیادی دارد. آش گندم بیشتر دراستان های یزد، مشهد و سبزوار پخته می شود. اين آش مقداری تند است، اما شما ميتوانيد فلفل آن را به دلخواه كم يا زياد كنيد.
به هرحال اگر با طرز تهیه آش گندم یزدی آشنایی ندارید، ما در این آموزش آشپزی بارونک طرز تهیه و مواد لازم آش گندم یزدی را برای شما آماده کرده ایم که شما با این آموزش آشپزی، می توانید آش گندم یزدی خوشمزه ومجلسی درست کنید.
مواد لازم آش گندم | |
---|---|
نخود | یک سوم پیمانه |
لوبیا قرمز | یک سوم پیمانه |
لوبیا چیتی | یک سوم پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | یک سوم پیمانه |
عدس | یک سوم پیمانه |
ماش | یک سوم پیمانه |
گندم پوست کنده یا بلغور گندم | نصف پیمانه |
جو پوست کنده یا بلغور جو | نصف پیمانه |
سبزی آش | 700 گرم تا 1 کیلوگرم |
پیاز | 5 عدد |
سیر | چند حبه |
نمک - فلفل - زردچوبه | به میزان لازم |
آویشن و زیره | به میزان لازم |
کشک و نعنا و پیازداغ | به میزان لازم |
مراحل تهیه آش گندم
1. برای درست کردن آش گندم یزدی، ابتدا باید حبوبات را 24ساعت قبل خیس می کنیم تا نفخ آن ها از بین برود. حالا برای شروع حبوبات از قبل خیس کرده را با گندم و جو در یک قابلمه می ریزیم و به میزان لازم آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم چند ساعتی بپزند.
2. در ادامه چند عدد پیاز بزرگ را نگینی خرد می کنیم و با سیر رنده شده و کمی روغن در یک قابلمه جداگانه تفت می دهیم تا سبک و شفاف شوند. سپس زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
3. بعد از اینکه تفت دادیم، آب و سبزی آش را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا سبزی بپزد. بعد از اینکه سبزی آش پخت، حبوبات پخته شده را به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه دهید مواد با هم بپزند و آش کاملا جا بیفتد.
4. در آخر نمک و فلفل آش را اندازه می کنیم. به عنوان ادویه این آش از مقداری زیره و آویشن نیز استفاده میشود و میتوانید مقداری پونه هم به آش اضافه کنید.
5. بعد از اینکه آش گندم به خوبی پخت و جا افتاد آن را در ظرف سرو می کشیم و با پیاز داغ و نعنا داغ آماده شده تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش گندم خوشمزه لذت ببرید.
نکات پخت آش گندم یزدی
اضافه کردن گوشت
این آش با گوشت فراوان وبدون سبزی هم پخته میشود که درآخر مانند حلیم غلیظ وکش دار میشود. برای این کار مقداری گوشت قرمز را جداگانه با مقداری آب می پزیم و بعد از پخت گوشت آن را با دست به صورت ریش ریش خرد می کنیم وهمراه با حبوبات به آش اضافه می کنیم تا در نهایت آش کشدار ولعابدار شود. این آش را می توانید همراه با هل ودارچین وزنجبیل سرو کنید.
در صورت استفاده از گوشت سبزی وکشک ونعنا را حذف می کنیم تا آش اصیل یزدی داشته باشیم.
تزیین حرفه ای آش گندم
برای تزیین می توانید مقداری کشک را داخل قیف بریزید و سر قیف را کمی برش دهید و طرح دلخواه را با کشک روی آش ترسیم می کنیم و فضاهای دلخواه طرح را با نعنا داغ یا سیر داغ و یا پیازداغ پر می کنیم. با استفاده از ماسوره های قنادی و کشک سفت میتوانید کشک را ماسوره بزنید، دقت داشته باشید که موقع تزیین آش زیاد داغ نباشد تا کشک را بیش از حد شل نکند و طرح پایدار بماند.
jafargholii
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر