آش جو از جمله آش های سنتی خوشمزه و پرطرفدار ما ایرانیان می باشد و در عین حال بسیار مقوی و پر خاصیت می باشد. آش جو همانند آش رشته از جمله غذاهایی می باشد که برای نذری در ایران استفاده می شود و مواد اصلی تشکیل دهنده آن جو ، حبوبات ، کشک و سبزی آش هستند و شما می توانید آش جو را با گوشت و یا بدون گوشت تهیه کنید. در این پست آموزش آشپزی بارونک دستور پخت و طرز تهیه آش جو را به همراه مواد لازم برای 4 نفر آماده کرده ایم که شما می توانید با استفاده از این دستور آشپزی به تنهایی همانند یک آشپز حرفه ای و ماهر ، آش جو خوشمزه و مجلسی تهیه کنید.
مواد لازم آش جو | |
---|---|
بلغور جو | یک پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف یپیمانه |
نخود | یک چهارم پیمانه |
عدس | یک چهارم پیمانه |
برنج | یک چهارم پیمانه |
پیاز | 2 عدد درشت |
کشک | به میزان لازم |
سبزی آش | نیم کیلوگرم |
نعنا خشک | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
مراحل تهیه آش جو
ابتدا حبوبات را از چند ساعت قبل خیس می کنیم و چند باری آب آن ها را عوض می کنیم تا نفخ شون برود. سپس بلغور و برنج را باهم در یک قابلمه به همراه مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند. و نخود ، لوبیا و عدس را هم در یک قابلمه دیگر به همراه مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند. البته اگه جدا جدا هم بپزید مشکلی پیش نمیاد.
در ادامه پیازها را نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای که برای آش در نظر گرفته ایم همراه مقداری روغن سرخ می کنیم وقتی که پیازها کاملا طلائی و نرم شدند پیازها را از روغن بیرون می کشیم و تو یه بشقاب می ریزیم. تو باقی مانده روغن کمی نعناع خشک و زردچوبه می ریزیم و وقتی که عطر نعناع بلند شد 4 لیوان آب به همراه تمامی مواد پخته شده داخل قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا آب جوش بیاید.
بعد از اینکه آب داخل قابلمه جوش آمد در صورت تمایل برای طعم دهی بهتر می توانید مقداری آب گوشت به آش اضافه کنید. سپس سبزی آش را که از قبل شسته و خرد کرده ایم به قابلمه آش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا همه مواد باهم ترکیب شوند. بعد از آن نصف پیاز داغ را همراه نمک و فلفل سیاه به آش جو اضافه می کنیم و دوباره هم می زنیم.
در صورتی که می خواهید آش جو شما خوب جا بیفتد بهتر است اجازه بدهید آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد و هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد. حدود 20 دقیقه مانده به پایان پخت آش جو ، کشک را به مقداری آب جوش رقیق می کنیم و به آش جو اضافه می کنیم. در صورتی که بخواهید آش جو بدون کشک بپزید می توانید این مرحله را نادیده بگیرد.
وقتی که آش جو کاملاً پخت و جا افتاد آن را در ظرفی که برای سرو در نظر گرفته اید می ریزیم و با نصف پیاز داغ باقی مانده آن را تزیین می کنیم و سپس سرو می کنیم.
نکته :
توجه کنید راز آش جو سنتی و خوشمزه ، پخت زیاد زیاد و باز شدن کامل جو و لعاب انداختن و مقدار کشک مناسب است پس در صورتی که می خواهید آش جو شما خوشمزه شود با حوصله و وقت کافی آن را بپزید.
نکات پخت آش جو
اضافه کردن جو پرک
برخی از افراد در انتهای پخت آش جو ، کمی جو پرک به آن اضافه می کنند و منتظر می مانند تا آش جا بیفتد که این کار برای لعاب بیشتر آش انجام می دهند. البته اگر شما مدت زمان پخت کافی داشته باشید نیازی به این کار نیست ولی این هم روش خوبی است.
سبزی آش جو
سبزی آش جو شامل تره ، گشنیز ، جعفری و اسفناج یا برگ چغندر است البته هر چقدر گشنیز سبزی بیشتر باشد آش خوشمزه تر می شود. می توانید سبزی آش را به صورت خرد شده و آماده از سبزی فروشی ها تهیه کنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر