دستور تهیه کمپوت گلابی خانگی خوشمزه + زمان پخت و نحوه ماندگاری بالای کمپوت گلابی
کمپوت گلابی
از جمله کمپوت های خوشمزه و پرطرفدار است که به آسانی و در کمترین زمان
تهیه می شود. کمپوت ها جزو خوردنی های خوشمزه ای هستند که می توان آن را با
انواع میوه ها تهیه کرد و به عنوان میان وعده یا برای پذیرایی از مهمانان
درست کرد. کمپوت ها را می توان به مقدار زیاد درست کرد و چند روز در یخچال
نگهداری کرد.
اگر فوت و فن صحیح تهیه کمپوت را بلد
باشید و اصول آن را رعایت کنید، کمپوت شما بدون کپک زدن چند روزی در یخچال
می ماند و خراب نمی شود.
به هر حال اگر با طرز تهیه کمپوت گلابی
آشنایی ندارید، ما در این آموزش آشپزی بارونک، مواد لازم و دستور تهیه
کمپوت گلابی را آماده کرده ایم تا شما بتوانید با این آموزش ساده آشپزی، به راحتی در منزل این کمپوت گلابی خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله درست کنید.
مواد لازم کمپوت گلابی | |
---|---|
گلابی | 4 عدد |
آب | 3 لیوان |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
آبلیمو تازه | 1 قاشق غذاخوری |
سرکه | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه و درست کمپوت گلابی
1. برای درست کردن کمپوت گلابی، ابتدا در
یک ظرف سرکه را با 2 لیوان آب مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم. بعد گلابی
ها را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم و بلافاصله داخل ظرف آب و سرکه
می اندازیم. البته می توانید گلابی ها را به صورت درسته هم استفاده کنید.
2. سپس در یک قابلمه کوچک، آبلیمو و شکر
را با 1 لیوان آب مخلوط می کنیم و گلابی ها را از آب و سرکه خارج می کنیم و
داخل قابلمه آب و شکر می اندازیم.
3. قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم و
یک ربع الی بیست دقیقه صبر می کنیم تا گلابی ها بپزد. هر پنج دقیقه گلابی
ها را چک کنید که بیش از اندازه پخته نشود چون له می شود.
4. در انتهای پخت سه قطره زعفران دم کرده
هم اضافه می کنیم تا گلابی ها خوشرنگ شود. وقتی گلابی ها نرم و پخته شد،
اگر شربت کمپوت کافی بود، حرارت را خاموش می کنیم ولی اگر زیاد بود گلابی
ها را از قابلمه در می آوریم و صبر می کنیم تا شربت کمی بجوشد و قوام پیدا
کند.
5. کمپوت گلابی آماده شده را در ظرف می کشیم و بعد از خنک شدن سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این کمپوت گلابی خوشمزه لذت ببرید.
نکات پخت کمپوت گلابی
برای درست کردن کمپوت گلابی، می توانید
گلابی ها را پوست بگیرید و همانطور با شکل خودش بپزید و یا در صورت تمایل
از وسط نصف کرده یا در اندازه های دلخواه خرد کنید.
برای اینکه گلابی ها بعد از پوست گیری سیاه نشوند، بلافاصله بعد از گرفتن پوست، آنها را داخل آب و سرکه خنک بریزید.
به کمپوت گلابی بیش از اندازه زعفران نریزید، چون گلابی ها طعم زعفران می گیرید.
نگهداری کمپوت در یخچال
کمپوت گلابی را می توانید داخل ظرف شیشه
ای درب دار بریزید و تا چند روز در یخچال نگهداری کنید. اگر مقدار زیادی
کمپوت درست کردید و می خواهید در یخچال نگه دارید، باید این مراحل را انجام
دهید.
ابتدا به تعداد لازم شیشه درب دار تمیز و سالم انتخاب می کنیم و آنها را به
خوبی استریل می کنیم.
دو سوم شیشه را گلابی می ریزیم و مقداری هم از شربت گلابی روی آن می ریزیم و حدود یک سانت از لبه ظرف را خالی نگه می داریم.
درب شیشه ها را محکم می بندیم و آنها را داخل قابلمه حاوی آب جوش قرار می دهیم تا حدود یک ربع الی 20 دقیقه داخل آب جوش بجوشد.
بعد از آماده شدن کمپوت ها، آنها را از قابلمه در می آوریم و بعد از خنک شدن آنها را در یخچال می گذاریم.
نحوه استریل کردن شیشه کمپوت
برای استریل کردن شیشه کمپوت، دریک قابلمه
مقداری آب جوش روی حرارت ملایم می گذاریم. ابتدا درب شیشه را در داخل آب
جوش به مدت پنج دقیقه می جوشانیم.
سپس درب شیشه ها را از قابلمه خارج می کنیم و شیشه ها را در قابلمه می گذاریم تا ده دقیقه هم شیشه ها بجوشد.
بعد از جوشیدن ظرف ها، آنها را با استفاده
از دستمال تمیز کاملا خشک می کنیم و کمپوت را در ظرف ها می ریزیم و درب آن
را محکم می بندیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر