دستور تهیه و پخت آش گوشت ساده و خوشمزه با برنج و نخود
آش گوشت از آش های سنتی و پرطرفدار ایرانی می باشد و همانند پخت این آش همانند آش شلمه قلمکار در مراسمات نذری بسیار رایج است و اصالت آن به شمال ایران، شهر بابل باز می گردد.
آش گوشت از آن دسته آش هایی می باشد که در مناطق مختلف ایران با دستورات و مواد مختلفی طبخ می شود. برای مثال برخی از افراد به آش گوشت گوجه فرنگی و سبزی معطر شامل تره و شوید هم اضافه می کنند. بهتر است بدانید هم اکنون آش گوشت بابلی، آش گوشت شیرازی و تهرانی از پرطرفدارترین آش گوشت ها در کشورمان هستند.
به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن آش گوشت آشنایی ندارید، ما در این مقاله آموزشی بارونک، طرز تهیه و مواد لازم آش گوشت را آماده کرده ایم تا شما به راحتی در منزل بتوانید این آش گوشت را به صورت خوشمزه و مرحله به مرحله درست کنید.
طرز تهیه آش گندم سنتی و خوشمزه
آش گندم یزدی بیشتر در ماه های محرم و صفر پخته می شود و به همین دلیل ...
مواد لازم آش گوشت 4 تا 5 نفر | |
---|---|
گوشت گوسفندى | ٣٠٠ گرم پخته شده |
عدس | ۱ پیمانه |
برنج | ۱ پیمانه |
نخود | ۱ پیمانه |
گندم | ۱ پیمانه |
پیاز | ۸۰۰ گرم |
روغن مایع | به میزان لازم |
دارچین | یک دوم قاشق چایخوری |
فلفل پاپریکا | یک چهارم قاشق چایخوری |
زردچوبه | یک چهارم قاشق چایخوری |
ادویه کاری | یک چهارم قاشق چایخوری |
برگ بو | 2 عدد |
فلفل نمک | 3 قاشق چایخوری |
مراحل تهیه و پخت آش گوشت
1. برای درست کردن آش گوشت خوشمزه ابتدا برنج و گندم و نخود را در ظرف های جداگانه به مدت چند ساعت می کنیم تا هم نفخ شان از بین برود و هم راحت تر پخته شود. توجه کنید بهتر است آب نخود را هر یک ساعت، یک بار عوض کنید.
2. در ادامه یک سوم پیازها را به صورت نگینی خرد می کنیم و بقیه را به صورت خلالی خرد می کنیم. حالا نصف پیازهای نگینی خرد شده را با 2 قاشق غذاخوری روغن در یک قابلمه تفت می دهیم.
3. وقتی پیازها نرم شدند، یک چهارم قاشق غذاخوری زردچوبه و یک چهارم قاشق چایخوری ادویه کاری را اضافه می کنیم و بعد تفت می دهیم. حالا گوشت را اضافه می کنیم و به همراه پیازها سرخ می کنیم.
4. بعد از سرخ شدن، حدود 2 لیتر آب به قابلمه گوشت اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید. بعد از جوشیدن حرارت را کم می کنیم و یک دوم قاشق چایخوری دارچین و برگ بوها را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد. در انتهای پخت 2 قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم.
5. در این مرحله در یک قابلمه دیگر، نخود و گندم را با یک لیتر آب روی حرارت می گذاریم تا پخته شوند.
6. سپس در یک قابلمه بزرگتر دیگر، بقیه پیازهای نگینی خرد شده را با 2 قاشق غذاخوری روغن تفت می دهیم. توجه کنید بعدا همه مواد پخته شده آش به این قابلمه منقل می کنیم. پس باید این قابلمه بزرگ و به اندازه کافی جا داشته باشد.
7. بعد از اینکه پیازها را تفت دادیم و سرخ شدند، یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. حالا برنج خیس خورده را به همراه 2 لیتر اب به این قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم برنج با حرارت ملایم بپزد.
8. وقتی برنج پخته شد، عدس ها را می شوییم و اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا عدس ها با حرارت ملایم بپزند. در این مدت زمان مخلوط گندم و نخود پخته شده را با گوشتکوب برقی کمی له می کنیم. توجه کنید تا جایی له می کنیم که نخود ها ریز شوند و کامل له نشوند. البته این کار اختیاری است.
9. بعد از اینکه عدس ها پخته شد، مخلوط نخود و گندم را به قابلمه اضافه می کنیم. سپس گوشت پخته شده را با دست ریش ریش می کنیم و به قابلمه آش اضافه می کنیم. توجه کنید اگر احساس کردید، آش زیادی سفت شده است، می توانید مقداری از آب گوشت را به آش اضافه کنید.
10 سپس فلفل پاپریکا را اضافه می کنیم و بعد صبر می کنیم تا آش با حرارت ملایم به طور کامل بپزد. توجه کنید باید به صورت مرتب آش را در یک جهت هم بزنید تا اولا آش ته نگیرد و دوما این کار باعث کش دار شدن و جا افتادن آش می شود.
11. حالا پیاز داغ را برای تزیین آش درست می کنیم. برای این کار پیازهای خلالی خرد شده را در یک تابه سرخ می کنیم. یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه را به همراه یک چهارم قاشق چایخوری دارچین به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
12. بعد از اینکه آش به طور کامل پخت و جا افتاد، آن را در ظرف سرو می کشیم و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش گوشت خوشمزه و مجلسی لذت ببرید.
نکات پخت آش گوشت
نوع گوشت آش
معمولا برای طبخ این آش از دبه و گردن گوشت گوسفندی استفاده می شود و برای همین کشدار بودن از ویژگی های اصلی آش گوشت به حساب می آید. اما شما در صورت تمایل می توانید این آش را با گوشت گوساله هم درست کنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر