دستور پخت آش کلم قمری ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
آش کلم قمری یا داش کلم آشی به زبان آذری از آش های خوشمزه و سنتی کشورمان می باشد و خواص درمانی بسیار زیادی دارد. آش کلم قمری همانند آش شلغم به دلیل داشتن انواع ویتامین ها نظیر ویتامین ث و دی و فلزاتی نظیر کلسیم و فسفر و ... برای سلامتی بدن بسیار مفید است.
این آش در شهرهای مختلف ایران همانند تبریز، ارومیه، کرمان، یزد، همدان و اصفهان با دستورهای پخت و مواد مختلفی پخته می شود. آش کلمری یکی از بهترین و مقوی ترین پیش غذاها می باشد و معمولا در فصول سرد سال بیشتر طبخ می شود.
به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن آش کلم قمری آشنایی ندارید، ما در این آموزش آشپزی بارونک، طرز تهیه و مواد لازم آش کلم قمری را برای 4 نفر آماده کرده ایم که شما به تنهایی با این آموزش آسان آشپزی می توانید آش کلم قمری خوشمزه و مجلسی درست کنید.
مواد لازم آش کلم قمری برای 4 نفر | |
---|---|
کلم قمری | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیر | 1 حبه |
لپه | نصف پیمانه |
بلغور جو یا گندم | نصف پیمانه |
برنج | نصف پیمانه |
رب گوجه فرنگی | یک و نیم قاشق غذاخوری |
سبزی خرد شده شامل جعفری و تره و کرویز | نیم کیلو |
آب قلم | دو لیوان |
نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل | به میزان لازم |
کشک و نعنا داغ و پیاز داغ | به میزان لازم |
مراحل تهیه آش کلم قمری
1. برای تهیه آش کلم قمری خوشمزه، ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم و چند باری آب آن ها را عوض می کنیم تا هم نفخ شان از بین برود و هم راحت تر پخته شوند.
2. کلم ها را پس از اینکه پوست گرفتیم به صورت حبه قندی خرد می کنیم. سپس کمی نمک روی آن ها می پاشیم و پس از 15 دقیقه می شوییم و در آبکش می ریزیم تا آب شان گرفته شود. پیازها را هم به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و سیر را هم رنده می کنیم.
3. برای شروع پیاز نگینی خرد شده و سیر رنده شده را در یک قابلمه با مقداری روغن تفت می دهیم تا سبک و شفاف شوند. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز و زنجبیل را اضافه می کنیم و بعد از تفت دادن، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
4. در ادامه کلم ها را اضافه می کنیم و پس از تفت دادن، آب قلم را اضافه می کنیم و بعدش لپه، بلفور و برنج را به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و کمی هم نمک اضافه می کنیم و بعدش صبر می کنیم تا همه مواد با حرارت ملایم بپزند.
5. بعد از اینکه کلم و حبوبات آش پخت، سبزی آش را اضافه می کنیم و بعدش صبر می کنیم تا سبزی آش با درب باز بپزد. توجه کنید اگر درب قابلمه را بزارید سبزی آش تیره خواهد شد.
6. بعد از اینکه تمامی مواد آش به خوبی پخت و آش جا افتاد، آن را در ظرف سرو می کشیم و با نعنا داغ، پیاز داغ و کشک یا آبغوره تزیین می کنیم و بعدش سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش کلم قمری خوشمزه لذت ببرید.
نکات پخت آش کلم قمری
جایگزین آب قلم
در صورتی که آب گوشت در دسترش نداشتید می توانید از آب و عصاره گوشت یا مرغ استفاده کنید. در این صورت باید نمک هم خیلی کم استفاده کنید چون معمولا عصاره گوشت یا مرغ ها به اندازه کافی نمک دارند.
اضافه کردن گوجه فرنگی
برخی از افراد به آش کلم قمری مقداری گوجه پوره شده هم اضافه می کنند تا رنگ آش خوشرنگ تر شود. شما هم در صورت تمایل می توانید همین کار را بکنید و یا اینکه مثل من از رب بیشتری استفده کنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر