دستور پخت کیک یزدی خوشمزه و ساده بازاری در خانه
کیک یزدی از کیک های سنتی خوشمزه معروف ایرانی می باشد و اصالتاً متعلق به شهر یزد می باشد. با اینکه در طبخ کیک یزدی از مواد ساده ای استفاده می شود اما طعم خوشمزه و بی نظیری دارد و برای همین این کیک تا این حد معروف شده است و در بسیاری از مراسمات مذهبی و خاص از این کیک استفاده می شود.
اگر به دنبال عصرانه خوب و عالی برای پذیرایی از مهمان های خود هستید کیک یزدی در کنار چای یا شیر کاکائو بهترین پیشنهاد می باشد. همچنین کیک یزدی با یک لیوان شیر می تواند صبحانه مقوی و مفیدی برای کودک شما باشد.
به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن کیک یزدی آشنایی ندارید ما در این پست شیرینی پزی بارونک طرز تهیه کیک یزدی به همراه مواد لازم را آماده کرده ایم که شما به تنهایی با این آموزش آشپزی می توانید کیک یزدی خانگی خوشمزه و عالی درست کنید.
مواد لازم کیک یزدی - 20 عدد | |
---|---|
تخم مرغ | 3 عدد |
آرد سفید | 300 گرم - دو لیوان پر |
شکر | 200 گرم - یک لیوان |
ماست غلیظ بدون آب | 150 گرم - کمی بیشتر از نصف لیوان |
بیکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری پر |
روغن مایع | 175 گرم - کمی بیشتر از سه چهارم لیوان |
شربت بار | 2 قاشق غذاخوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
پودر هل | یک و نیم قاشق چایخوری |
نکات قبل از پخت کیک یزدی
1. از لیوان فرانسوی برای اندازه گیری مواد استفاده کنید. البته اگر به ترازو دسترسی دارید بهتر است طبق اندازه گرمی از مواد استفاده کنید.
2. با این مواد لازم می توانید تقریبا 20 عدد کلیک یزدی خوشمزه درست کنید. اگر به تعداد بیشتری کیک یزدی نیاز دارید می توانید از مواد لازم دو برابر یا سه برابر برای پخت 40 یا 60 عدد کیک یزدی استفاده کنید.
مراحل تهیه کیک یزدی
1. ابتدا همه مواد را از یک ساعت قبل از یخچال خارج می کنیم تا به دمای محیط برسند. همچنین فر را باید از نیم ساعت قبل پخت، با دمای 210 درجه سانتی گراد روشن کنیم تا گرم شود. برای شروع تخم مرغ و شکر را در یک ظرف مناسب می ریزیم و با دور تند همزن ، به مدت دو دقیقه هم می زنیم تا به خوبی مخلوط و کشدار شود. سپس روغن و ماست را اضافه می کنیم و دوباره هم می زنیم تا مواد به خوبی باهم مخلوط و یکدست شوند.
2. پس از آن مخلوط گلاب و شربت بار و پودر هل را اضافه می کنیم و دوباره با همزن هم می زنیم تا دوباره تمامی مواد باهم مخلوط شوند. حالا آرد و بکینگ پودر سه بار الک شده را در سه مرحله به تدریج به مایه کیک اضافه می کنیم و با دور کند همزن هم می زنیم. توجه کنید در این مرحله در حد مخلوط شدن هم بزنید. چون اگر زیاد هم بزنید کیک تون خراب می شود.
3. حالا به کمک یک قیف ، مایه کیک را داخل قالب های کیک یزدی می ریزیم و در صورت تمایل یک چاقوی گرم را داخل روغن بزنید و یک علامت + عمیق داخل کیک ها بکشید تا کیک شما بعد از پخت تا حدودی گنبدی شکل شود. همچنین مقداری کنجد روی کیک ها می پاشیم تا برای پخت آماده شود. توجه کنید کمی سر قالب ها را خالی بگذارید چون بعد از پخت، کیک ها پف خواهد کرد.
4. در این مرحله قالب های کیک یزدی را داخل فر گرم شده با دمای 210 درجه سانتی گراد قرار می دهیم و حدود 15 دقیقه صبر می کنیم تا کیک های یزدی خوب پف کنند.(سینی را در طبقه بالای فر قرار می دهیم) بعد از 15 دقیقه حرارت را کاهش می دهیم و روی 180 درجه سانتی گراد قرار می دهیم و 15 دقیقه دیگر صبر می کنیم تا کیک های یزدی به خوبی بپزند و طلایی شوند.
1. برای تهیه شربت بار مخصوص کیک یزدی 2 لیوان شکر را با یک لیوان آب در قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر به طور کامل در آب حل شود. ولی باید مواظب باشید تا آب نجوشد.
2. بعد از اینکه شکر به طور کامل حل شد حرارت را زیاد می کنیم تا مایع به جوش بیاید و بعد از اینکه یکی دو جوش زد حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم. اکنون شربت بار ما آماده استفاده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر