عکس نخود
آشنایی با نخود و تاریخچه
نخود یکی دیگر از حبوبات پر مصرف می باشد که بسیار مغذی و انرژی زا می باشد. این خوراکی دارای خواص بی شماری بوده و متخصصین تغذیه مصرف آن را برای همه گروه های سنی به ویژه مردان لازم و ضروری میدانند. مصرف نخود در مردان موجب افزایش قوای جسمانی و جنسی آن ها شده و تولید اسپرم را افزایش و در نتیجه موجب بیشتر شدن قدرت باروری مردان می شود.
نخود دارای املاح ، ویتامین و پروتئین های معتددی از جمله کلسیم ، فسفر ، آهن ، نشاسته ، سدیم ، پتاسیم ، روغن گیاهی ، مس و ویتامین های B1 ، B2 و A است. برای همین می توانیم بگوییم نخود فقط یک غذا نیست بلکه یک دارو به حساب می شود و از زمان های قدیم مصرف خوراکی و درمانی داشته است.
خواص مفيد نخود
مفید برای پیشگیری از سرطان
نخود حاوی فیتوکمیکال هایی بنام ساپونین می باشد که خواص آنتی اکسیدانی دارد. این ماده از گسترش و تکثیر سلول های سرطانی در بدن جلوگیری می کند. از طرفی فولات موحود در نخود نقش بسیار مهمی در پیوند و ترمیم DNA دارد و از تشکیل و تولید سلول های سرطانی ناشی از تغییرات DNA جلوگیری می کند.
همچنین سلنیوم موجود در نخود ، موجب تقویت عملکرد آنزیم های کبد می شود و به از بین بردن ترکیبات سرطان زا در بدن کمک می کند. علاوه بر این سلنیوم از التهاب جلوگیری کرده و میزان رشد تومورهای سرطانی را تا حد زیادی کاهش می دهد. علاوه بر این فیبر موجود در نخود در کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ بسیار مؤثر می باشد.
مفید برای سلامت قلب
نخود سرشار از فیبر ، پتاسیم و ویتامین C و B6 می باشد که در سلامت قلب بسیار مفید می باشند. مقدار بالای فیبر موجود در نخود به کاهش مقدار کلسترول در خون کمک کرده و از این رو خطر مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. شما می توانید با مصرف منظم نخود ، مقدار کلسترول خون خود را تا حد زیادی پایین بیاورید.
مفید برای کاهش وزن
فیبر بالا و شاخص گلوگلز پایین در نخود ، باعث شده این خوراکی در کاهش وزن بسیار مفید باشد. خاصیت حجیم سازی فیبر در دستگاه گورارش ، موجب کاهش اشتها و احساس سیری شده و در نتیجه مصرف کالری کم می شود.
مفید برای استخوان ها
کلسیم ، منزیم ، فسفات ، منگز ، روی ، آهن و ویتامین k موجود در آهن در ساخت استخوان ها و حفظ ساختار و استحکام استخوان ها بسیار مفید می باشد. بدن انسان برای تشکل ماده سلولی بنام ماتریکس به منگز نیاز دارد و منگز موجود در نخود کمک فراوانی به ساخت این ماده سلولی می کند. همچنین آهن و روی موجود در نخود در تولید و تکامل کلاژن بسیار مؤثر می باشد.
علاوه بر این ویتامین K موجود در نخود برای سلامت استخوان ها ضروری می باشد و این ویتامین می تواند جذب کلسیم را افزایش داده و دفع کلسیم را از طریق ادار تا حد زیادی کاهش دهد. در نتیجه کلسیم کافی برای ساخت و ترمیم استخوان ها در دسترس خواهد بود.
مفید برای کم خونی و رفع خستگی
نخود سرشار از آهن است و آهن کمک می کند تا اکسیژن لازم از ریه ها به سمت ارگان های مختلف مانند کبد ، قلب ، مغز و عضلات برسد. آهن موجب بهبود عملکرد مغز و بالا بردن قدرت یادگیری می شود. همچنین آهن موجود در نخود ، مقاومت بدن در مقابل بیماری ها را بالا برده و موجب محاظفت بدن در برابر میکروارگانیسم ها می شود.
مفید برای بارداری
نخود حاوی مقادیر فراوان ویتامین C ، ویتامین A ، ویتامین B6 ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم ، فیبر و پروتئین است که همه این مواد در حد اعتدال برای بارداری مفید می باشد. اگر چه در طب سنتی گفته شده که مصرف زیاد نخود خاصیت عقیم شدن و ناباروری دارد اما در پزشکی مدرن امروزی چنین چیزی شایعه حساب می شود و زبان به خصوص در دوران بارداری می توانند از نخود استفاده کنند.
خواص مفید لپه برای بیماران قلبی و عروقی
لپه حاوی مقادیر زیادی فیبر و پتاسیم می باشد که فیبر موجود در لپه ، موجب ...
مفید برای کنترل دیابت
یکی دیگر از ویژگی های مهم نخود ، کنترل قند خون می باشد که می تواند در پیشگیری و کنترل دیابت مؤثر باشد. فیبر و پروتئین موجود در نخود از جهش ناگهانی قند خون پس از خوردن غذا جلوگیری می کند و این امر در کنترل دیابت اهمیت بسیاری دارد.
مضرات نخود
مضر برای بیماران افزایش اسید لوریک
نخود حاوی ماده ای بنام پورین می باشد و برای همین افرادی که مبتلا به بیماری افزایش اسید لوریک خون هستند بایستی در مصرف نخود احتیاط کنند. همچنین مصرف نخود برای آن دسته از افرادی که دچار ناراحتی های مثانه و زخم مثانه هستند مضر می باشد.
نفاخ بودن نخود
نخود هم مانند سایر حبوبات موجب نفخ می شود و بسیار دیرهضم می باشد. برای همین توصیه می شود نخود را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن از بین برود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر