دستور پخت کیک خیس شکلاتی مجلسی مرحله به مرحله
کیک خیس شکلاتی از کیک های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است و بافت بسیار نرم و لطیفی دارد. کیک خیس در انواع طعم های مختلف همچمون شکلاتی، کاراملی، زعفرانی، براونی، ترکیه ای، وانیلی و یخچالی پخته می شود. اما نوع شکلاتی کیک خیس محبوب تر است.
کیک خیس به دلیل اینکه کمی مربوط است، حس و حال خوبی به شخصی که آن را می خورد می دهد. اگر شما هم مثل من عاشق کیک شکلاتی هستید، پیشنهاد می کنم به هیچ وجه کیک خیس شکلاتی را از دست ندهید و حتما برای یکبار هم که شده، این کیک خوشمزه و خوش طعم را امتحان کنید.
به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن کیک خیس شکلاتی آشنایی ندارید، ما در این آموزش شیرینی پزی بارونک، طرز تهیه و مواد لازم کیک خیس شکلاتی را آماده کرده ایم که شما با این آموزش آشپزی به تنهایی می توانید کیک خیس خوشمزه و شکلاتی برای تولد + مراسم و مهمانی های خاص خود درست کنید.
مواد لازم کیک خیس شکلاتی | |
---|---|
آرد شیرینی پزی | 2 پیمانه (300 گرم) |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری استاندارد |
جوش شیرین | یک و نیم قاشق چایخوری استاندارد |
نمک | یک چهارم قاشق چایخوری استاندارد |
پودر کاکائو | سه چهارم پیمانه |
تخم مرغ درشت | 2 عدد |
روغن مایع | نصف پیمانه پیمانه |
شیر | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
آب جئش | 1 پیمانه |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری استاندارد |
مراحل تهیه کیک خیس شکلاتی
1. ابتدا همه مواد را از یک ساعت قبل از یخچال خارج می کنیم تا به دمای محیط برسند و فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود. همچنین قالبی را که برای پخت کیک در نظر گرفته ایم را با روغن جامد چرب می کنیم و بعدش با پودر کاکائو کاور می کنیم.
2. برای شروع آرد را با پودر کاکائو + نمک + بیکینگ پودر + جوش شیرین را در یک ظرف مناسب می ریزیم و با همزن دستی مخلوط می کنیم. بعد از مخلوط کردن آن را 3 بار الک می کنیم و کنار می گذاریم.
3. حالا در ظرفی دیگر تخم مرغ ها را با شکر و وانیل می ریزیم و با دور تند همزن برقی به مدت 3 دقیقه هم می زنیم تا مایه روشن و سبکی درست شود. سپس روغن مایع را اضافه می کنیم و ان بار به مدت 1 دقیقه با دور متوسط همزن برقی هم می زنیم. بعد از اضافه کردن روغن مایع، حالا جوش شیرین را اضافه می کنیم و این بار هم با دور متوسط همزن برقی به مدت 1 دقیقه هم می زنیم.
4. در این مرحله مخلوط آرد را به تدریج و به آرامی در 3 مرحله اضافه می کنیم و به آرامی همه مواد را باهم مخلوط می کنیم. سپس آب جوش را اضافه می کنیم و با دور تند همزن هم می زنیم تا حدی که همه مواد باهم یکدست شود. توجه کنید بعد از یکدست شدن اگر زیاد هم بزنید کیک شما سفت خواهد شد.
5. بعد از آماده کردن مایه کیک حالا نوبت پخت است. برای این کار، مایه کیک را در داخل قالب چرب شده می ریزیم و آن را به مدت 50 تا 60 دقیقه در فرم گرم شده با دمای 180 درجه سانتی قرار می دهیم تا بپزد. برای اطمینان از پختن کیک، خلال دندان تمییزی را داخل کیک فرو می بریم، اگر خلال دندان تمییز خارج شد کیک مان پخته است. توجه کنید مدت زمان دقیق پخت بسته به نوع فر و قالب انتخابی می تواند متفاوت باشد.
6. بعد از اینکه از پخت کیک مطمئن شدیم، آن را از فر بیرون می آوریم و به مدت 5 تا 10 دقیقه صبر می کنیم تا کیک کمی خنک شود. سپس کنارهای کیک را با کمک کارد آزاد می کنیم و قالب را چند باری تکان می دهیم تا کیک به طور کامل جدا شوند.
7. سپس با کمک خلال دندان، سوراخ هایی روی کیک ایجاد می کنیم و بعدش سس گرم را روی کیک می ریزیم و صبر می کنیم تا سس جذب کیک شود. سپس بلافاصله کیک را از قالب خارج می کنیم. توجه کنید بعد از ریختن کیک اگر کیک به مدت طولانی در داخل قالب بماند ممکن است به قالب بچسبد و بعدا به طور کامل جدا نشود. امیدواریم از خوردن این کیک خیس شکلاتی نهایت لذت را ببرید.
مراحل تهیه سس شکلات
برای تهیه سس شکلات مخصوص کیک خیس، 1 لیوان شیر + 1 قاشق پودر کاکائو + 2 قاشق شکر را در یک ظرف مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بدین طریق شکر و پودرکاکائو در شیر حل شوند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر