دستور تهیه خمیر پیتزای حرفه ای نرم و خانگی مرحله به مرحله
خمیر پیتزا نوعی نان مخصوص است و در پخت
همه پیتزاها از این خمیر استفاده می شود. اینکه خمیر پیتزایی که درست می
کنید خوشمزه تر باشد و بافت نرمی داشته باشد خیلی مهم است و به جذابیت
ظاهری و طعم پیتزای شما تأثیر زیادی خواهد گذاشت.
ما در این آموزش آشپزی بارونک، طرز تهیه نوعی خمیر پیتزا
خوشمزه را برایتان آماده کرده ایم که به ساده ترین و راحت ترین روش ممکن
برای تهیه خمیر پیتزا می باشد. توجه کنید ما در آموزش، از شیر هم در کنار
آب ولرم اسفاده کرده ایم چون در این صورت خمیر پیتزا درست شده کمتر خشک می
شود و خوشمزه تر هم می شود.
به هر حال اگر تا به امروز خمیر پیتزا
درست نکرده اید، ما در این آموزش آشپزی بارونک، طرز تهیه و مواد لازم خمیر
پیتزا برای یک عدد پیتزای بزرگ 3 نفره را آماده کرده ایم که شما با این
آموزش آشپزی به تنهایی می توانید خمیر پیتزای خوشمزه و مخصوص درست کنید.
مواد لازم خمیر پیتزا برای 3 نفر | |
---|---|
آرد سفید قنادی | یک و نیم لیوان |
آب ولرم | یک چهارم لیوان |
شیر ولرم | یک چهارم لیوان |
پودر خمیر مایه | ۱ قاشق مرباخوری سرصاف |
نمک | یک چهارم قاشق چایخوری |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 6 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه خمیر پیتزا
1. ابتدا در یک ظرف مناسب خمیر مایه را به
همراه شکر و آب ولرم مخلوط می کنیم و به مدت 10 دقیقه صبر می کنیم تا خمیر
مایه عمل بیاید. توجه کنید همیشه بهتر است خمیر مایه خود را به عمل
بیاورید و اگر مشکلی نداشت به خمیر اضافه کنید. چون در این صورت از عمل
آمدن و تازه بودن خمیرتان مطمئن خواهید شد و زحمت هایتان به هدر نخواهد
رفت.
2. در این مدت زمان در ظرف دیگر شیر، نمک و
3 قاشق غذاخوری روغن را باهم مخلوط می کنیم و بعدش خمیر مایه به عمل آمده
را اضافه می کنیم و در نهایت آرد سه بار الک شده را اضافه می کنیم و با دست
مان ورز می دهیم.
3. بعد از کمی ورز دادن خمیر، روغن مایع
را اضافه می کنیم و دوباره ورز می دهیم. توجه کنید اگر احساس می کنید خمیر
به دستتان می چسبد مقداری آرد اضافه کنید. البته نباید بیش از اندازه هم
آرد بزنید، چون در این صورت نرمی و لطافت خمیر از بین می رود و خمیر شما
بعد از پخت سفت می شود.
4. در ادامه خمیر را روی صفحه کار آرد
پاشیده خود ورز می دهیم و چند باری به زمین می کوبیم تا خمیر خودش را
بگیرد. توجه کنید در این مرحله بهتر است با کف دستتان خمیر را ورز دهید چون
اگر با انگشت های خود این کار را بکنید احتیاج به خمیر مجدد پیدا خواهید
کرد.
5. بعد از 5 دقیقه ورز دادن و کوبیدن
خمیر، آن را توی ظرف چرب شده با روغن می گذاریم و روی آن را با پارچه می
پوشانیم و به مدت یک ساعت صبر می کنیم تا خمیر برسد. توجه کنید بعد از یک
ساعت باید حجم خمیر شما دو برابر شود.
6. هم اکنون خمیر پیتزای شما آماده
استفاده است. توجه کنید به هنگام پخت پیتزا، این خمیر را به مدت یک دقیقه
ورز دهید تا پف اضافی آن بخوابد، سپس پنیر و مخلفات دیگر پیتزا را اضافه
کنید و بعد بپزد. توجه کنید به هیچ وجه نیازی نیست این خمیر را جداگانه
بپزید.
7. همچنین توصیه می کنیم به هنگام تهیه
پیتزای خانگی، از درست کردن پیتزا در قالب های تک نفره اجتناب کنید. چون هم
کارتان سخت تر می شود و هم اینکه به جای آن بهتراست خمیر پیتزا را داخل یک
قالب بزرگ پهن کنید و سپس مخلفات دیگر پیتزا را اضافه کنید و بعد سینی را
برای پخت داخل فریزر بگذارید.
8. بعد از اینکه پیتزای شما پخت، می
توانید آن را به تعداد نفرات مورد نظر خود برش دهید و سپس سرو کنید. در این
صورت پیتزای شما خوشمزه تر هم خواهد شد. امیدواریم این دستور آشپزی طرز
تهیه خمیر پیتزای خانگی مورد رضایت تان قرار گرفته باشد.
نحوه نگهداری خمیر پیتزا
شما می توانید خمیر پیتزا را از یک روز
قبل درست کنید و در یخچال نگهداری کنید. اما بیشتر از یک روز نگهداری خمیر
پیتزا را حتی به روش فریزر کردن پیشنهاد نمی کنیم. چون اگر خمیر پیتزا را
فریزر کنید کیفیت خمیر به دشت افت خواهد کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر